Lasse Maja Bageri

Historia

1999 var startskottet för Lasse och Petra Rittblads engagemang och övertagande av företaget Lasse-Maja. De startade med sitt lilla bageri i hjärtat av Majorna. I lokaler som har använts som bageri i snart 80 år. Många har minnen från just detta lilla bageri från skoltiden… då pratar vi äpplebullar… och de bakas naturligtvis än idag och är minst lika populära nu som då.

2001 vann LasseMaja semletestet och befann sig på första sidan i Göteborgs Posten. Kön ringlade sig lång redan samma dag. Det kom kunder långväga ifrån som letade sig in på gågatan i Majorna. Fantastiskt och naturligtvis väldigt omtumlande! Trots charmen med ett litet bageri så hade Lasse Maja bakat sig ur den lilla arbetsytan, och letade därför efter större produktionslokal.

2004 kom så möjligheten att bygga om postens gamla lokaler vid Käringberget i västra Göteborg, där både bageri och butik fanns. 

2013 så slog Lasse Maja upp dörrarna till sitt andra konditori beläget i nya Hovås. 

2024 förvärvar Cederleüfs och Svenheimers, Lassemaja bageri och nu börjar en ny era, produktionen flyttas till bageriet intill Säveån.