Sortiment

Stenugnsbakat surdegsbröd, prisbelönta semlor, handknutna kanelbullar, färska frallor och fikabröd i olika variationer från våra egna recept är bara ett urval ur våra duktiga bagares repertoar.

I konditoriet tillverkas det allt från prinsesstårtor, bildtårtor, figurtårtor och bakelser till mjuka kakor, hallongrottor och småkakor. I vår kallskänk komponeras det smörgåstårtor, frukostfrallor, matiga mackor och sallader enligt säsong.

Tårtor

Oavsett om det är födelsedag, jubileum eller bara en vanlig dag som förtjänar att firas finns här tårta för alla tillfällen. Du hittar bland annat klassiker som prinsesstårta och budapestlängd i vårt standard sortiment, men vi erbjuder även flera olika sorters moussetårtor och gräddtårtor.

Bild och specialtårta

Tårta till barnkalas, dop, student, företagsfika eller annat firande? Här finns tårtor som gör ditt firande extra personligt, kanske letar du efter bildtårta med eget foto eller en babyshowertårta.

Fika

Bullar och kakor som passar såväl till födelsedags fikat, förmiddags fikat, konferensen som på en picknick.

Bröd och frallor

Hantverksbakade och långtidsjästa surdegsbröd är vår melodi, här finns ett axplock av de populäraste bröd och frallor vi har att erbjuda. För att se fullstort sortiment är du varmt välkommen in till något av våra konditorier.

Sallader och smörgåsar

Vi har frallor, matigare mackor och sallader som passar bra både till frukost, fika och lunch. Beställ för avhämtning i något av våra konditorier eller boka med leverans direkt till dig.

Smörgåstårtor

Gjorda på egna recept från bottnar till fyllningar med råvaror som håller hög kvalité, de tillverkas med stor omsorg för hand utav av våra skickliga kallskänkor och de dekoreras rikligt med färska grönsaker.

Semlor

Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle, hetvägg, kärt barn har många namn och hos oss är semlan verkligen ett kärt barn. Vi kan med stolthet säga att den är prisbelönt, då vi är det bageri och konditori i Göteborg som har vunnit Göteborgs Postens stora semletest flest gånger genom åren, vi vann så sent som 2023.

Och vad är då hemligheten bakom våra flerfaldiga vinnarsemlor?

Om vi börjar med bullen, så är det en alldeles nygräddad vetebulle med en riklig mängd stött kardemumma. För att skapa de karaktäristiska trekantiga locken som enligt oss är ett måste, klipper vi för hand tre klipp i varje bulle. När trekanterna klippts bort bildas en härlig grop i kardemummabullen, där den lenaste, smakrikaste Lubecamandelmassan ligger och gottar sig.

Mandelmassans konsistens och smak är avgörande för hur vi upplever semlan. Därför lägger vi stor vikt vid att blanda vårt eget mandelmasserecept till perfekt konsistens så att den skapar en bra balans där den ligger och gömmer sig, mellan den mjuka bullen och det fluffigt vispade gräddtäcket.

Sedan lägger vi bokstavligt talat locket på så att godsakerna och hemligheterna inte läcker ut och som pricken över i pudrar vi rikligt med florsocker.

Finns det olika varianter på semlor?

Vi bakar klassisk semla både i stor och miniformat, vaniljsemla där mandelmassan är utbytt mot vaniljkräm, vegansemla med havrebaserad grädde och semlekrans som räcker till många. Utöver dessa erbjuder vi också glutenfri semla, den är gjord på Friabröds glutenfria bulle, då vi inte har möjlighet att baka glutenfritt. Ibland händer det också att det dyker upp andra varianter till exempel Nutellasemla och wienersemla, det brukar bli välkomna överraskningar utöver ordinarie sortiment.

Psst. Hetvägg är när semlan serveras i djup tallrik med varm mjölk.

När kan man handla semlor?

Hos oss går startskottet för semlor på annandag jul och sedan finns de i vårt sortiment ända fram till påskafton, flest semlor säljs såklart på fettisdagen.