Inte för att skryta, men äntligen är de tillbaka

Semlorna som vunnit Göteborgs Postens test flest gånger genom åren

Knappt har man hunnit smälta julmaten och skålat in det nya året innan vi ska sätta tänderna i nästa högtid….

Nåja, det är ett tag kvar till fettisdagen, eller ska vi säga ett bra tag? Den infaller i år den 4e mars, vilket är sent, men om man är sugen på semlor så behöver ni inte vänta ända tills dess. Hos oss är det premär redan på annandag jul, vilket betyder att de finns in våra butiker veckans alla dagar redan nu! Men visste ni att det en gång i tiden var förbjudet att baka och sälja semlor innan fettisdagen, ett förbud som höll i sig in på 60-talet.

Tack och lov att de som bestämde kom på andra tankar, för vem vill inte ha möjligheten att få njuta av en riktigt god vetebulle med nystött kardemumma, med en len mandelmassa som blandats till perfektion, fluffig vispad svensk grädde och med kronan på verket ett hand klippt trekants lock som pudrats med ett härligt lager pudersnö, eller jag menar florsocker. Men ni måste ju hålla med mig om att det påminner om snö, och denna snö som helt otroligt nog har bestämt sig för att komma om i alla fall ett par dagar till oss här i Göteborg.

Vilken start på det nya året, vi har semlor och det är vinter i vår stad, kan ju inte bli bättre! Så gott folk, ut och njut av vintervädret och kom sen till oss och njut av semlan som vunnit Göteborgs Postens semletest flest gånger genom åren, senast var 2023. Men vi hoppas så klart att vi gör det i år igen, hurusom så är ni varmt välkommen in till oss, och du vet väl att vi även har vaniljsemlor, veganska semlor och glutenfria semlor och vem vet kanske får vi besök av en efterlängtad gäst semla om några veckor, så håll utkik.

Vill du beställa semlor för att enkelt kvista förbi ditt närmsta konditori för upphämtning så gör du det här i vår webshop

Vi bakar för dig, sedan 1962 ❤️