Upptäck nya favoriter

Då vi har större utbud av surdegsbröd än någonsin

Sedan en tid tillbaka har vi breddat vårt bröd sortiment och kan nu erbjuda ett flertal olika bröd, naturligtvis hantverks bakade och med surdeg. Nu med större utbud, har vi också större variation på innehåll, olika sädesslag och olika smaksättningar för att få fram brödens olika karaktär,  basen i våra flesta surdegsbröd är surdeg på vete, men vi bakar också bröd med rågsurdeg. Flertalet utav våra bröd kalljäses i 24 timmar innan de gräddas, bland annat vårt populära Levain, men visste ni att vi även bakar bröd som har en jästid på hela 48 timmar, tex Florens, Rosas och Gateau för att nämna några.

Att surdeg är bra för hälsan vet nog de flesta, men surdeg i kombination med fullkorn är absolut det bästa. Tack vare surdegen kan kroppen lättare ta upp mineraler såsom järn, zink och magnesium som återfinns i fullkorn, mineraler finns även i siktat mjöl men inte i samma koncentration som i fullkornsmjöl, så vill du kombinera det bästa utav två världar, ät surdegsbröd med fullkorn, tex vårt Gotland, Pain de Rivo, Danskt Rågbröd, Sävedalare eller Hälsa.

I vår webshop https://shop.cederleufssvenheimers.se/sortiment/brod–frallor-4 finns ett axplock av de populäraste bröden, men besöker du någon utav våra butiker så finns där ett större utbud och större variation beroende på vilken dag du kikar förbi, för med närmare 30 olika bröd sorter i bagarnas repertoar så bakar vi inte alla bröd alla dagar i veckan, men möjligheten till att upptäcka nya favoriter är desto större och en sak som är säker är att vi har nybakat bröd sju dagar i veckan året om.

Vi bakar för dig 🩷

psst. vill du läsa mer om fullkorn och surdegs, ta en kik här https://www.brodinstitutet.se/halsa-naring/surdeg-bakning-halsofordelar-fullkorn/